High-end Ontvangers en IPTV

Introductie:

Bedankt voor het lezen van alweer mijn 4de blog over IPTV, satelliet systemen en ander elektronica.Mijn naam is Sven en ik wil het vandaag graag hebben over het neusje van de zalm als het gaat om IPTV en satellietontvangers. Ik zeg hier IPTV en satellietontvangers  omdat veel apparaten in de hoogste prijsklassen hybride apparaten zijn die zowel voor IPTV, satelliet (DVB-S) en kabel TV (DVB-C en DVB-T) te gebruiken zijn. Deze apparaten zijn zo uitgebreid dat ik het waard vond om een volledige blog te weiden aan alle functionaliteit die high end ontvangers te bieden hebben.

Over high-end IPTV ontvangers:

Een high-end ontvanger is een ontvanger van ongeveer 150 euro of meer. De meeste bedrijven hebben 1 of meer ontvangers in hun assortiment die deze prijsklasse halen. Daarnaast zijn er fabrikanten die zich exclusief richten op high end ontvangers.

Voordelen high-end IPTV ontvangers tegenover andere ontvangers:

High-end ontvangers hebben natuurlijk veel voordelen tegenover ontvangers die wat minder geld kosten. Maar waar betaal je nou precies voor? Dat is moeilijk te achterhalen als u zelf niet zo technisch bent of nieuw bent in IPTV. In deze alinea zal ik proberen uit te leggen waar precies de voordelen liggen van veel high-end ontvangers tegenover de mid-range ontvangers.

Product kwaliteit:

Ontvangers in de hoogste prijsklasse zijn van betere kwaliteit, er wordt vaak staal gebruikt in plaats van plastic en het product gaat vrijwel nooit stuk. In een jaar tijd bij Electro-Sat is het pas één keer gebeurt dat een Vu+ apparaat retour is gestuurd door een defect binnen de garantieperiode.

Beeldkwaliteit:

4K: High end ontvangers zijn vrijwel altijd in staat om 4K televisie (2160p) af te spelen. Dit is de best mogelijke beeldkwaliteit tot nu toe. Er zijn tegenwoordig ook veel mid range ontvangers die 4K beeldkwaliteit hebben als USP. Dit is in sommige gevallen een gecompresseerde versie van 4K die eerder in de buurt komt van 1080p. Daarnaast hebben de duurste modellen ook beschikking tot bediening via een ingebouwd LED beeldscherm.

Meerdere tuner opties naast IPTV:

Een high end ontvanger heeft meestal naast IPTV opties ook tuner-opties en een kaartlezer.
Dit betekend dat, er naast IPTV ook gebruik gemaakt kan worden van uw huidige satellietsysteem.
Meestal is het type tuner wat u wilt te configureren naar DVB-C, DVB-T of DVB-S. Zodat elk satellietsysteem aangesloten kan worden op uw nieuwe apparaat. U kunt dan makkelijk wisselen tussen IPTV, satelliet of kabel. Meestal zijn dit ook dubbele tuners, zodat er naast kijken ook opgenomen kan worden.

Ingebouwde harde schijf:

High-end ontvanger beschikken meestal tot de optie om een harde schijf in te laten bouwen.
Dit zorgt ervoor dat u naast TV kijken er ook opgenomen kan worden.

Multimedia opties:
De meeste apparaten hebben multimedia opties zoals apps als: Youtube, Netflix, Video on Demand en games. Maar niet de meeste ontvangers pakken dit zo vloeiend op als bijvoorbeeld Zgemma. Apps worden ontworpen met mobiele telefoons in gedachten. High-end ontvangers hebben gelijk of meer kracht dan een telefoon. Dit betekend dat, alle apps die ontworpen worden met de specificaties van een Android telefoon in gedachten zullen werken met een high-end ontvanger maar niet per se met een budget ontvanger.

Snellere hardware, voor installatie en configuratie:

Een high end ontvanger heeft ook hardware die het mogelijk maakt meerdere operaties tegelijk uit te voeren. Meerdere opties zorgen ook voor een zwaardere druk op uw hardware. Om bijvoorbeeld 4K televisie te kijken en tegelijkertijd een programma op te nemen met 4K beeldkwaliteit heeft u vrij veel RAM geheugen nodig. Met een high-end ontvanger heeft u nooit last van schokkerig beeld of laadtijden.

Merken high-end IPTV ontvangers:

Als u op zoek bent naar kwalitatief hoogstaande ontvangers dan raad ik VU+ aan.
Vu+ is al jarenlang het meest betrouwbare merk als het gaat om duurzaamheid en kwaliteit.
Vu+ heeft veel configuratie opties. U kunt het type en aantal tuners kiezen, een harde schijf laten inbouwen en het apparaat al volledig te laten installeren voor verzending.
Naast Vu+ is er Zgemma. Zgemma maakt hoogstaande mid range ontvangers van goede kwaliteit.
Zgemma heeft ontvangers met verschillende type tuners en u kunt bij dit apparaat ook de software laten voor installeren.

Nawoord:

Er zijn genoeg redenen om een high-end ontvanger te kopen. Ik hoop dat ik ze goed naast elkaar heb gelegd voor u als lezer. Elke fabrikant heeft natuurlijk een top ontvanger die de hoeksteen van het merk hoort te zijn. Maar er zijn maar weinig fabrikanten die zich ook specialiseren in high-end ontvangers. Dure ontvangers zijn voor mensen die veel verstand hebben en alle extra opties ook optimaal gebruiken. Deze ontvangers zijn ook voor mensen die willen investeren in een probleemloze ontvanger en wel wat extra geld neer willen leggen voor betrouwbaarheid.
Het is ook een goede optie voor mensen die over willen stappen en het huidige satelliet of tv systeem willen behouden of hele specifieke eisen hebben.