Onze Blogs
Wat u kunt verwachten van ontwikkelingen van TV-ontvangers in 2020?
Gepost op 07/01/2020
Inleiding:
Allereerst een gelukkig nieuwjaar voor al onze klanten en bezoekers! Wij van Electro-Sat hopen van 2020 ons beste jaar te maken. Er zijn een hoop ontwikkelingen waar wij dit jaar enthousiast over zijn. Afgelopen jaar hebben de meeste merken de overstap gemaakt naar 4K apparaten. Dit betekend dat de beeldkwaliteit tegenover 2019 gemiddeld tot 4 keer beter is dan voorheen! Deze blog is bedoeld om u te informeren over de technologische ontwikkelingen die wij voorzien dit jaar, en hoe deze techniek wordt gebruikt voor ontvangers dit jaar.
Technologische ontwikkelingen van ontvangers:
4K Beeldkwaliteit:
2019 is het jaar dat vrijwel elk merk van ontvangers is gekomen met een betaalbare ontvanger met 4K beeldkwaliteit. De bekende merken zoals Formuler en Vu+ hadden al een uitgebreid assortiment aan 4K ontvangers. De standaard is in 2019 ligt nog steeds op 1080P HD kwaliteit, maar zal dit jaar zeker veranderen naar 4K. De kwaliteit van 4K zal ook verbeteren. Nu hebben veel goedkopere merken een valse 4K compressie oplossing, bijvoorbeeld: Interlaced of FPS-caps. Compressie 4K zal langzaam maar zeker verdwijnen en vervangen worden door true 4K apparaten.
Ontvangers voor Netflix, HBO en andere streaming services:
Streaming services groeien ongelofelijk hard. Zowel Disney en Apple zijn net een streaming dienst begonnen en Netflix is inmiddels al groter dan Hollywood. In 2020 verwacht ik dat veel meer ontvangers zich gaan focussen op het maken voor ontvangers die speciaal gemaakt zijn voor streaming diensten. Er zijn inmiddels al een paar ontvangers zoals de Amiko A6 die dit principe hanteren. Maar de huidige apparaten houden meestal alleen rekening met Netflix. Ik verwacht dat in 2020 er ontvangers komen die speciaal gemaakt zijn om samen te werken met streaming services.
Hardware upgrades:
Om betere beeldkwaliteit en meer opties mogelijk te maken, zullen ontvangers dit jaar met meer RAM-geheugen en betere processors uitgerust worden. Ik verwacht ook meer 6K en 8K ontvangers, maar de opkomst van deze ontvangers hangt af van de kwaliteit van televisies en mogelijke hardware oplossingen. Het duurt in mijn mening nog wel een paar jaar voordat alle hardware hier klaar voor is.
In conclusie denk ik dat dit jaar er meer gewerkt wordt aan alles om beeldkwaliteit heen. Bijvoorbeeld: Geluid, gebruiksvriendelijkheid, software (interface) en applicaties.
Electro-Sat in 2020:
Service:
Electro-Sat heeft ook een hoop goede voornemens voor 2020! Allereerst willen wij onze service verbeteren.
Dit houdt in dat reparaties sneller worden uitgevoerd, klanten sneller met de juiste informatie worden voorzien en wij onze service nog meer betrouwbaar maken.
Satelliet groothandel:
Naast Electro-Sat hebben wij ook een site voor dealers, genaamd satellietgroothandel.nl. Dit jaar gaan we deze site compleet herbouwen en verhuizen naar Magento2. Onze groothandel webshop is al een tijdje toe aan vernieuwing en dit jaar gaan we daar zeker aan werken.
Electro-Sat:
Voor Electro-Sat gaan wij werken aan het werven van nieuwe klanten, wij proberen het aantal organische bezoekers omhoog te krijgen door onze site doeltreffender in te richten.
Conclusie:
Ik hoop dat u zich iets beter geïnformeerd voelt over de richting die technologie in gaat slaan in 2020 en wat wij als bedrijf zelf van plan zijn in dit jaar. Natuurlijk gaan dingen soms niet volgens plan en worden er misschien nieuwe ontwikkelingen gedaan die alles veranderen dit jaar. Maar zoals het er nu voor staat zijn wij helemaal klaar voor 2020! U ook?
Ontvangers Installatie en Configuratie
Gepost op 05/12/2019
Inleiding:
Welkom terug bij mijn blog! Mijn naam is Sven van der Vegt en vandaag wil ik het graag hebben over de setup en installatie van IPTV ontvangers en bijbehorende applicaties. Als u voor het eerst een IPTV ontvanger aanschaft en nieuw bent met IPTV kan het best lastig zijn om uw apparaat correct the configureren en aan te sluiten. Deze blog is bedoelt om daarbij te helpen.
Installatie en configuratie van IPTV:
Aansluiting van het apparaat:
Een IPTV apparaat, kabel of satelliet ontvanger word meestal geleverd met een HDMI kabel, Stroom Adapter, Afstandsbediening, Handleiding en de ontvanger. De aansluiting daarvan is redelijk voordehand liggend zoals in figuur 1 hieronder.
Kabel/satelliet ontvanger:
Een of satelliet ontvanger word aangesloten op uw satelliet schotel door midden van een LNB. Dit apparaatje zorgt ervoor dat het satelliet signaal omgezet word naar de jusite frequencie. Door midden van een HDMI kabel kunt u de ontvanger aansluiten aan uw televisie. Kabel en/of satelliet ontvangers hebben een 5 volt of 12 volt adapter die in elk stopcontact past.
IPTV ontvanger:
Een IPTV ontvanger word direct aangesloten op het internet in plaats van een schotel. Dit kan via een LAN kabel of via een wireless receiver. Moderne ontvangers hebben meestal ingebouwde WiFi. Ontvangers zonder ingebouwde WiFi kunnen gebruik maken van een Wifi stick of gebruik maken van een directe LAN verbinding. Net zoals een satelliet ontvanger sluit u deze ontvanger aan via HDMI kabel aan de TV.
Installeren van een IPTV ontvanger:
Een IPTV apparaat is een ontvanger die TV uitzend via het internet. U sluit deze ontvanger aan een internet connectie in plaats van satelliet schotel. Een IPTV ontvanger moet een actief abonnement hebben van IPTV.
Een IPTV abonnement word geactiveerd door midden van een code of wachtwoord die ingevoerd kan worden op de ontvanger. Dit gaat meestal door midden van een Portal. In deze portal voert u de code in die u heeft gekregen van uw IPTV provider. Het kan zijn dat er additionale informatie word gevraagd zoals het MAC address van de ontvanger of uw IP adres. Het configureren van een IPTV abonnement is voor elke provider anders, dit betekend dat deze beschrijving zal kloppen in de ruwe lijnen, maar dat u het beste extra instructies van uw IPTV provider kunt opvragen om zeker te zijn van succes. Er zijn ontvangers zoals de Maxytec Multibox en Zgemma devices die iets lastiger te installeren zijn. Ik raad dan aan om gebruik te maken van de OpenPLI installatie optie die word aangeboden op onze website.
Installeren van een Satelliet/Kabel ontvanger:
Een satelliet en/of kabel ontvanger word aangesloten op uw schotelsysteem via een LNB. Een LNB is een los apparaatje dat het satellietsignaal omzet in een signaal met lagere frequencie. Zodat dit signaal gelezen kan worden door uw ontvanger. Een Satellietschotel moet echter wel juist afgesteld worden om de signaalsterkte (en daarmee de beeldkwaliteit) te maximaliseren. Voor de meest accurate instellingen kunt u gebruik maken van een SATfinder deze traceerd het satelliet signaal en steld de schotel vele malen nauwkeuriger in dan als u het op gevoel zou doen. Daarnaast zijn er ook nog apparaten zoals DiseqC motoren die de schotel in de loop van de dag georienteerd houdt op het satellietsignaal. En beschermings sets die de schotel berschermen van slecht weer. Met deze maatregelen kunt u satelliet TV wel stabieler en van iets hogere kwaliteit maken. Maar IPTV is en blijft een betere optie op vrijwel alle fronten.
Multimedia en Applicaties:
Een van de grootste voordelen van IPTV ontvangers is dat ze vrije toegang hebben tot allerlij multimedia opties en applicaties. Op sommige ontvangers staan al voorgeinstalleerde applicaties. Maar de meeste moet u zelf downloaden en installeren. Dit kan via de Google Play Store op Android apparaten en de App store op Linux apparaten. Dit gaat exact hetzelfde als het installeren van een applicatie op uw telefoon. Log in met uw Google Play Account en selecteer de applicatie die u wilt downloaden. Voor sommige applicaties zoals Netflix moet extra betaald worden bovenop uw IPTV abonnement.
Nawoord:
Ik heb in de grote lijnen proberen uit te leggen hoe u een IPTV abonnement activeerd, applicaties download en het apparaat aansluit. Natuurlijk is dit voor elk apparaat anders en kan ik niet op detail ingaan. Mocht u toch nog vragen hebben over uw installatie of setup
Formuler Besturingssystemen en Interface
Gepost op 20/11/2019
Inleiding:
Elk systeem heeft een ander besturingssysteem en interface ontwerp. De meeste ontvangers hebben een Android of Linux besturingsysteem. En de meeste besturingsystemen proberen ongeveer hetzelfde te doen als een vooraanstaand merk zoals Formuler. Interface design daarintegen is bij elk merk anders. Vandaag ga ik het hebben over verschillende besturingssystemen en interfaces en hoe deze onderling van elkaar verschillen.
Besturingssystemen:
Formuler heeft door de jaren heen de standaard voor IPTV ontwikkeld. 95% van alle ontvangers hebben twee verschillende operating systems; Android en Linux. De meeste ontvangers draaien op Android omdat deze open source software makkelijk te configureren valt naar individuele doeleinden. Dit besturingssysteem is bekend omdat het ook de standaard is voor de meeste mobiele telefoons en developers. Android is dus het meest voorkomende besturingsysteem voor zowel mobiele telefoons en ontvangers.
Android heeft als grootste voordeel dat het voor developers makkelijk is om mee te werken. Werken met Android is gratis en ondersteuning is makkelijk te vinden. De ontwikkelings voorwaarden zijn ook veel minder streng dan als bijvoorbeeld Apple of Linux. Dit maakt het makkelijker om een applicatie goedgekeurd te krijgen en bestaande software te gebruiken voor nieuwe content. Dit alles heeft als gevolg dat de Android app store (Google Play) het grootste en goedkoopste app aanbod heeft.
In principe is er met Linux hetzelfde mogelijk als bij Android. Applicaties zoals Youtube en Netflix zijn meestal wel beschikbaar, maar andere minder bekende applicaties wellicht niet.
Interface Design:
De interface van een apparaat is gebasseerd op het bestruingsysteem. De meeste Android apparaten hebben een zelf ontworpen interface gebasseerd op een standaard Android template. Op deze manier kan het merk en extra opties verwerkt worden in het bestaande design. Dit heeft als nadelig gevolg dat wisselen van merk vervelend kan zijn, omdat opties eneens op een andere plek kunnen staan dan u als gebruiker bekend staat.
De meeste merken proberen een voorbeeld te nemen aan sterke gevestigde merken zoals Formuler. Dit betekend dat veel interfaces wel op elkaar lijken, maar net iets anders functioneren en opties net ergens anders geplaatst hebben.
Ik raad aan om te beginnen bij een vertrouwd merk zoals Formuler of Zgemma, deze bedrijven hebben al jaren een groot marktaandeel als het gaat om IPTV ontvangers en de interfaces zijn universeel uitwisselbaar met andere merken op kleine verschillen na. Het is veel makkelijker om van Formuler naar een ander merk te wisselen dan van bijvoorbeeld Maxytec naar Formuler.
Formuler:
Formuler is een van de grootste merken aan IPTV ontvangers. Formuler is ook een van de meer high-end merken die budget hebben gehad om een interface te ontwerpen die de nieuwe standaard heeft gevormd voor veel Android-ontvangers. Veel merken heb dit design inmiddels overgenomen en aangepast voor hun eigen merken. Formuler is daarom een goed instapmerk voor nieuwe gebruikers van IPTV.
Formuler levert producten in heel Europa en overziet het productieproces van begin tot einde. Formuler levert naast IPTV producten ook satelliet en OTT ontvangers.
Conclusie:
Interface en besturingssystemen lijken veel op elkaar, maar kunnen voor veel frustatie zorgen als bij aankoop van een apparaat van een merk. De meeste merken hebben de interface van de producten ontworpen door te kijken naar grotere merken zoals Formuler Bent u een ervaren gebruiker? Dan is het geen probleem om even te zoeken naar een optie die u gewend bent. Als nieuwe gebruiker zal ik in het begin bij hetzelfde bekende merk blijven.
Beste Ontvangers
Gepost op 17/10/2019
Inleiding:
Hallo, bedankt dat u nog steeds meeleest met mijn Blogs. Er zijn dit jaar weer veel verschillende ontvangers op de markt gekomen.
Ieder merk probeert een eigen lijn aan 4K ontvangers op de markt te brengen en daarom komen er dit jaar extra veel ontvangers uit.
Dat brengt een vraag met zich mee die ik iedere dag wel een paar keer krijg: "Wat is uw beste IPTV ontvanger?". "Beste" is natuurlijk een relatief begrip, mijn antwoord is dan ook altijd wat is er voor U belangrijk aan de ontvanger? Hoevaak gebruikt u deze ontvanger? en heeft u een redelijk nieuwe Televisie? Wat de beste ontvanger is voor u is namelijk heel relatief aan hoe u de ontvanger gebruikt.
Hoe u erachter komt welke ontvanger het beste is voor u, daar ga ik het in deze blog over hebben.
Wat voor een gebruiker ben ik?
Iedere persoon gebruikt een IPTV ontvanger hoofzakelijk om IPTV zenders te ontvangen. Maar natuurlijk kan er met een IPTV Set-top box nog veel meer gedaan worden dan het kijken van televisie kanalen. Als verkoper probeer ik er dus achter te komen met wat voor een persoon ik te maken heb. Dat doe ik door middel van het stellen van verschillende vragen (Zie inleiding voor een voorbeeld). Op basis van die informatie, categoriseer ik mensen in de volgende groepen:
Intensieve gebruikers:
Deze gebruikers maken optimaal gebruik van alle functies van een IPTV ontvanger. Deze gebruikers hebben technisch erg veel kennis en gebruiken een IPTV ontvanger redelijk vaak op de hoofdtelevisie in het huishouden. Voor deze mensen raad ik een betrouwbare ontvanger aan met hoge hardware specificaties. Iets waar ik bijvoorbeeld niet zo goed op zal letten bij dit soort gebruikers is hoe makkelijk de setup van het apparaat is, of welk besturingssysteem er word gebruikt. De reden hiervoor is omdat mensen met ervaring vaak wel ervaring hebben met verschillende OS en het aansluiten van een apparaat.
Klikt deze beschrijving als u? Dan past een van de volgende ontvangers wellicht bij u:
- BuzzTV XR4000: Snelste hardware van alle ontvangers tot nu toe.
- Vu+ Duo: Dit is geen IPTV ontvanger, maar wel de beste kabel en satelliet ontvanger ontvanger op de markt
- Formuler Z8+: Vrijwel nooit defecten en zeer betrouwbaar.
Gemiddelde gebruikers:
De gemiddelde gebruiker heeft al eerder een IPTV ontvanger gehad, maar gebruikt de ontvanger hoofdzakelijk voor IPTV ontvangst.
Extra opties zoals applicaties en opnemen zijn voor de gebruikers vaak nog wel belangrijk. Maar bijvoorbeeld hardware specifcaties of een ander besturingssysteem dan Android/Linux word voor de gemiddelde gebruiker te diepgaand. Deze gebruikers kijken wel vaak op de woonkamer televisie met dit apparaat, dus 4K beeldkwaliteit is nog wel belangrijk. Dit type klanten raden wij meestal een betrouwbare plug and play* (makkelijk aan te sluiten) ontvanger aan. Ook is het belangrijk dat de ontvanger 4K beeldkwaliteit heeft met hardware die snel genoeg is voor 4K Televisie terwijl er gebruik word gemaakt van verschillende applicaties.
Komt deze beschrijving u bekend voor? Bekijk dan de volgende ontvangers:
- BuzzTV XR4000: Snelste hardware van alle ontvangers tot nu toe.
- Formuler Z7+ (5G), Formuler Z8+: Vrijwel nooit defecten en zeer betrouwbaar.
- Amiko A6; Nieuwste apparaat van het Nederlandse merk Amiko.
Budget gebruiker:
Een Budget gebruiker van IPTV abonnementen wil eigenlijk alleen maar TV kunnen kijken en opnemen, en niet betalen voor allerlij extra opties. Deze gebruikers willen een apparaat wat zeker een paar jaar meegaat dat makkelijk in gebruik is en zo goedkoop mogelijk.
Deze gebruikers hebben soms baat bij een 4K ontvanger of hebben één of twee andere vereisten die zij wel vaak gebruiken. Veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn: Een kaartlezer, CI slot, Interne opslagruimte etcetra.
- MAG 322: Verreweg ons meest populaire budgetapparaat van Infomir.
- Maxytec apparaten: Alle apparaten van deze series hebben een uitstekende prijs/kwaliteits verhouding.
Afwisselende gebruikers:
Deze gebruikers zoeken een extra ontvanger voor bijvoorbeeld op de slaapkamer of voor op vakantie. Dit betekend dat de ontvanger soms veel meer gebruikt word dan andere momenten. Bij deze type klanten is betrouwbaarheid het belangrijkst. Ook helpt het als er gebruik gemaakt kan worden van satelliet LNB aansluiting (In het geval van vakantie).
- Formuler apparaten: Zeer betrouwbaar als tweede ontvanger voor bijvoorbeeld op de slaapkamer.
- Infomir apparaten: Makkelijk op te zetten, goedkoop om te vervangen en repareren
- Hybride apparaten: Apparaten die te gebruiken zijn voor zowel IPTV als andere doeleinden.
Elke gebruiker heeft natuurlijk andere eisen, desniettemin helpt het om mensen te categoriseren zodat niet elk gesprek erg lang is.
De nieuwe ontvangers van 2020.
Gepost op 13/09/2019
Introductie:
Welkom bij mijn blog, leuk dat u nog steeds leest. Vandaag wil ik het hebben over de ontvangers van de toekomst. Wij hebben ons al flink voorbereid op op het aankomende jaar met de nieuwe serie ontvangers die wij gaan verkopen op onze webshop. Sommige bekende series zoals Infomir en Formuler zijn gewoon terug dit jaar met een gloednieuwe serie Set-Top boxen. Andere TV boxen gaan wij dit jaar voor het eerst introduceren in onze webshop. Deze blog is bedoelt om u een overzicht te geven van wat u kunt verwachten van ontvangers eind 2019 en aankomend jaar.
Bestaande merken, Nieuwe ontvangers.
Infomir is het populairste merk ontvangers wat wij in de west europese markt verkopen. Op het moment is de MAG 322 de populairste ontvanger van Infomir.
Dit jaar komt Infomir met een nieuwe serie IPTV ontvangers. De eerste generatie van deze serie zijn de MAG 420/420W1 en de MAG 425A. Wat is er anders? De MAG 322 is budgetvriendelijk, betrouwbaar en een snelle ontvanger. Uitermate geschikt voor de gemiddelde gebruiker. Het apparaat speelt media af op 1080P Full HD beeldkwaliteit.
De MAG 420/420W1 en de MAG 425A zijn allebei geschikt voor 4K (2160p) UHD beeldkwaliteit dit betekend 4x beter en scherper beeld dan de MAG 322.
MAG 425A
De MAG 425A heeft aanzienlijk snellere hardware. De ontvanger heeft 2 GB ram tegenover de 512 MB van de MAG 322. Deze ontvanger is bedoeld voor veeleisende gebruikers die het meeste uit het apparaat willen halen. Daarnaast heeft de 425A ook een betere processor, meer flash-geheugen en Ingebouwde 5G Wifi. De MAG 425A is de snelste IPTV ontvanger van Infomir.
MAG 420/420W1
De MAG 420 is de basis vervanger van de MAG 322/351. Door de speciale HEVC decoding is het mogelijk om 4K (2160p) UHD beeldkwaliteit te ontvangen. Net zoals de 425A heeft deze ontvanger een snellere processor. De MAG 420 wordt waarschijnnlijk de 4K vervanger van de MAG 322.
Ook Formuler komt dit jaar met een nieuwe serie ontvangers. Eind dit jaar heeft Formuler al een verbeterde versie van de Formuler Z7+ uitgebracht. Tegelijkertijd met de Formuler Z8.
Helaas is deze fabrikant de afgelopen jaren wel wat prijziger geworden. Formuler is dit jaar wel flink in prijs gestegen. Formuler is kwalitatief nog steeds één van onze sterkste merken maar is nu ook een van onze duurste merken ten opzichte van andere mid-range ontvangers.
Nieuwe merken en ontvangers in 2020.
Wij hebben dit jaar een paar nieuwe merken die wij graag alvast met onze klanten delen.
Ook zijn oude bekende merken weer terug met een geheel nieuwe serie van ontvangers.
Amiko:
Amiko is terug van weggeweest. Dit Nederlandse merk van TV ontvanger is dit jaar terug met een geheel nieuwe serie aan TV ontvangers. De Amiko Zero, De Amiko One en de Amiko One 5G. Met deze serie is Amiko klaar voor het aankomende jaar. Alledrie de nieuwe ontvangers van Amiko hebben 4K beeldkwaliteit en ingebouwde WiFi. Ik verwacht dat 4K en ingebouwde WiFi in 2020 de standaard word. De Amiko One 5G is de beste ontvanger van Amiko tot nu toe. Deze ontvanger heeft 5G Internet en 2GB RAM. De Amiko One is de budgetversie van de Amiko One 5G. Deze versie heeft 2.4G Internet en 1GB RAM. De Amiko Zero heeft soortgelijke hardware aan de Amiko One, alleen in een ander jasje.
BuzzTV:
Buzz TV is een nieuw merk afkomstig uit de Verenigde Staten. Het is een nieuw merk TV ontvanger wat een poging doet een marktaandeel te krijgen in Europa. En met de specificaties die deze ontvangers hebben, kan dit ze wel eens lukken. De XRS 4000 is de eerste ontvanger die ik ken met 4 GB RAM en 32 GB Flash geheugen. Daarnaast heeft deze ontvanger ook een quad core processor, 5 G WiFi en de nieuwste versie van Android 9.0. Deze ontvanger is op het moment de snelste ontvanger in ons assortiment.
Conclusie:
Dit nieuwe jaar probeert elke developer zijn Ontvangers standaard 4K te maken met multimedia mogelijkheden. Dit is wel zwaarder voor de ontvanger en daarom gaan de hardware specifcaties ook omhoog. Voor de meeste merken betekend dit een nieuwe serie aan ontvagers om de 2019 serie op te volgen. Andere merken zien deze verandering als een kans een markaandeel te winnen van een zwakere concurent. Merken als BuzzTV en Amiko zijn hiet voorbeelden van.
Wat zijn de voordelen van IPTV tegenover kabel en/of satelliet TV.
Gepost op 02/09/2019
Introductie:
IPTV (Internet protocol Television) is een redelijk nieuwe manier van TV kijken. IPTV is snel uitgegroeid tot een van de meest populaire vormen van TV omdat het veel voordelen biedt tegenover andere vormen van Televisie kijken. Het overstappen van kabel of satelliet TV naar IPTV is een grote stap. Om deze stap makkelijker te maken zal ik mijn best doen om voordelen van IPTV tegenover kabel of satelliet zo duidelijk mogelijk uiteen te zetten.
Kabel TV:
Kabel TV is de meest gebruikte vorm van TV kijken. Mensen die gebruik maken van Kabel TV hebben een basispakket van ongeveer 100 zenders dat tegen een kleine meerprijs wordt geleverd in combinatie met uw internet. Kabel TV kan worden opgenomen maar er kan niet worden gepauzeerd, doorgespoelt of teurggespoelt. Een gebruiker van kabel TV is gebonden aan de vaste programmering van zenders en de reclameblokken die daar bij horen. Kabel TV is wel stabiel doordat alle signalen via ondergrondse kabels wordt verstuurd. De beeldkwaliteit van kabel TV is gemiddeld 1080P Full HD. Met kabel TV kunt u meestal alleen uitzendingen uit uw regio ontvangen.
Satelliet TV:
Satelliet TV is een veelgebruikte techniek om een breder assortiment aan TV zenders te kunnen ontvangen. Satelliet TV wordt veel gebruikt door mensen die TV zenders uit het buitenland willen ontvangen in het binnenland. Eén van de nadelen van satelliet TV is dat je een heel systeem aan onderdelen nodig hebt. Dit is duurder en betekent dat er meer mis/kapot kan gaan.
Het grootste probleem van Satelliet TV is de beeldkwaliteit en stabiliteit. De kwaliteit van het signaal hangt af van hoe goed het systeem is afgesteld op de satelliet. Maar zelfs met perfecte instellingen kan het weer voor storing en slecht signaal zorgen.
De beeldkwaliteit van satelliet TV is meestal full HD (1080P) 4K beeldkwaliteit is net zoals bij kabel TV helaas nog niet de standaard.
IPTV:
IPTV abonnementen variëren van een paar honderd tot duizenden zenders per pakket.
U kunt een IPTV abonnement aanschaffen bij bedrijven als Ziggo, Canal Digitaal of een provider naar keuze. Deze abonnementen hebben een soortgelijke prijs als Kabel abonnementen maar een significant groter aantal zenders. Met IPTV kunt u in principe ELKE zender ontvangen die u maar wilt. Al deze zenders zijn wel onderdeel van een abonnement, de truc is dus het juiste abonnement vinden dat bij u past.
IPTV kan ook worden gepauzeerd, doorgespoelt en teruggespoelt. Dit betekend dat u geen irritante reclame meer hoeft te kijken. Voor deze functies heeft u wel een ontvanger nodig met opslagvolume. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van TV on demand (Zoals Netflix en Hulu). Er zijn films en series beschikbaar wanneer u maar wilt.
De beeldkwaliteit van IPTV is ook beter. De meeste Kabel TV uitzendingen zijn nog 1080P Full HD. IPTV wordt via internet verzonden en daardoor is er veel meer bandbreedte verkrijgbaar. Dit betekend dat de meeste content al beschikbaar is op 4K (2160P) Dit zal voor kabel en satelliet TV nog een paar jaar duren. Zelfs 4K tegen 60FPS is bij de nieuwste IPTV ontvangers al de standaard. Er zit een groot verschil tussen de stabiliteit van IPTV tegenover satelliet TV. Net zoals Kabel TV wordt IPTV uitgezonden via ondergrondse kabels. Dit betekend dat weer en satelliet oriëntatie geen invloed hebben op de kwaliteit van het signaal.
Ten slotte zijn er de multimedia mogelijkheden. Met een IPTV maakt u van elke TV ook gelijk een smart TV. Dit betekend dat u oneindig aantal apps zoals Youtube, Facebook en Netflix ook kan gebruiken via de ontvanger op uw TV. U kunt ook gebruik maken van internet browsing en games.
Conclusie:
IPTV heeft veel voordelen tegenover satelliet en kabel TV. Ik hoop dat door het lezen van deze blog dat duidelijk is geworden. Dit zijn niet alle voordelen van IPTV tegenover satelliet en kabel. Met verdere research zijn er nog veel meer relevante voordelen te vinden.
Nogmaals alles op een rijtje IPTV heeft betere beeldkwaliteit (4K @ 60FPS), een groter aantal zenders, multimedia mogelijkheden en is veel stabieler dan satelliet en kabel.
Daarnaast hoeft u geen ingewikkeld satellietsysteem op te zetten of kabel abonnement af te sluiten met een basis aantal zenders. In mijn mening is IPTV zo goed dat satelliet en kabel gewoonweg niet kunnen concurreren met de voordelen en prijs van IPTV.
IPTV Merken en de voordelen van ieder merk.
Gepost op 26/08/2019
Introductie:
Er zijn veel verschillende merken van IPTV ontvangers en elk merk heeft zo zijn voor en nadelen. Daarnaast heeft elk merk ook weer andere specificaties en kan het makkelijk zijn om door de bomen het bos niet meer te zien. Ik werk nu bijna een jaar met TV elektronica en heb nu een goed beeld bij alle voor en nadelen van bekende merken. In deze blog zal ik proberen uit te leggen welke merken goed zijn bevallen en welke merken er tegen zijn gevallen.
Waar moet ik op letten?
Het is niet makkelijk om gelijk te weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een ontvanger. Om dit makkelijk te maken heb ik wat belangrijke punten met uitleg geschreven voor u om te overwegen.
Weet waar je voor betaald:
Het meest belangrijke om op te letten als u op zoek bent naar een ontvanger is dat u niet betaald voor features of specificaties die u niet gebruikt. De meeste leveranciers proberen apparaten interessanter te maken voor klanten door zoveel mogelijk opties toe te voegen.
De meeste opties zoals beeldkwaliteit, internet en applicaties zijn handig voor iedereen. Maar andere opties zoals dual tuner of playback opties heeft u alleen nodig als u ook daadwerkelijk gebruik maakt van deze opties. Maak voor uzelf dus een korte lijst met punten die u sowieso verwacht van uw ontvanger en betaal niet voor opties die u toch niet gebruikt.
Zorg dat u een fabrikant kiest die bij u past:
Dit klinkt misschien raar, maar ik zal uitleggen wat ik hiermee bedoel. Sommige leveranciers zoals Zgemma of Redline richten zich vooral op de markt van het midden oosten en noord Afrika. Dit heeft als gevolg dat deze apparaten vaak zonder of met onvertaalde instructies wordt geleverd. Voor de ervaren gebruiker is dit vaak geen probleem, maar voor nieuwe gebruikers kan dit veel problemen opleveren. Merken die veel ervaring hebben met de europese markt zijn Formuler, Vu+, Canal Digitaal en Cobra.
Kies voor een betrouwbare ontvanger:
Wij staan achter alle ontvangers die wij verkopen, helaas zijn niet alle ontvangers van dezelfde kwaliteit. Onze budgetontvangers zijn prima geschikt voor mensen die gebruik maken van HD-TV en wat features zoals apps. Als u 4K TV wilt kijken, wilt opnemen, pauzeren en gebruik wil maken van multimedia, dan raad ik aan om een mid-range ontvanger te kopen in de prijsklasse van rond de 100 euro. Voor veeleisende gebruikers die bijna elke feature gebruiken die techniek mogelijk maakt zijn er de top-end ontvangers. Deze ontvangers zijn duurder dan 150 euro en kunnen oplopen tot wel 500 euro.
Plug en play / configuratie:
De meeste apparaten hebben een korte setup of configuratie die in een paar stappen te voltooien zijn. Andere apparaten werken zelfs zonder enige configuratie. Er zijn ook een paar merken zoals Zgemma en Redline die niet per se instructies leveren en waarbij de installatie ook wat extra moeite kost. U kunt ons altijd bellen op 036-2023023 of even mailen op info@electro-sat.nl voor hulp bij het installeren. Maar mocht het uw eerste IPTV ontvanger zijn, dan kan dit best vervelend zijn.
Conclusie:
De gemiddelde gebruiker zal ik altijd een ontvanger van Formuler of Vu+ aanraden. Dit zijn mid to high-end ontvangers die technisch het meest betrouwbaar zijn en vrijwel noot een defect vertonen. Dit is voor mij als gebruiker en leverancier het belangrijkst. Daarnaast hebben formuler apparaten de meest nieuwe features en een engelstalige handleiding.
Formuler Z8
Gepost op 04/07/2019
Introductie:
Mijn naam is Sven van Electro-Sat en welkom terug in mijn 12 de blog. Vandaag wil ik het hebben over een redelijk nieuw product namelijk de Formuler Z8. De meeste blogs gaan over algemene onderwerpen zoals IPTV, Satelliet TV of Camera beveiliging. Het voordeel hiervan is dat ik makkelijk een grote groep mensen kan informeren over een bepaald onderwerp, maar geen specifieke informatie kan verlenen over bepaalde producten en merken.
Over het merk Formuler:
Formuler is een van de markleiders als het gaat om IPTV-ontvangers op de Europese markt.
Dit betekent dat veel andere merken kijken naar Formuler apparaten en proberen te kopiëren wat dit merk doet. Formuler specialiseert zich in development, design, productie en ondersteuning van digitale TV-ontvangers. Dit merk heeft een zeer breed assortiment aan zowel compacte producten als standaard ontvangers met IPTV-mogelijkheden. Formuler richt zich vooral op de Europese markt en heeft zich gevestigd als een van de meest populaire merken van Europa door de hoge kwaliteit van de producten. Daarnaast heeft Formuler zowel kabel, territoriale en satelliet ontvangers met IPTV mogelijkheden met OTT en Vod services. Formuler heeft een enorm aanbod aan productenlijnen en komt elk jaar met een verbeterde versie van elk model.
Wat is er nieuw met de Formuler Z8:
De Formuler Z8 ondersteund 4K (2160p) Beeldkwaliteit op 60 FPS (Frames per second) met VP9. De Formuler Z8 heeft toegang tot een onbeperkt aantal applicaties via de Google Play Store. Bekijk bijvoorbeeld video’s op YouTube of Netflix, browse social media via Facebook of speel de nieuwste games. Natuurlijk kan er ook opgenomen worden en kan live TV worden gepauzeerd of teruggespoeld. Deze ontvanger werkt op Android 7, dit besturingssysteem is bekend als het meest populaire besturingssysteem voor mobiele apparaten en is zeer intuïtief in gebruik. De Formuler Z8 heeft zeer goede Wifi wat het niet langer noodzakelijk maakt om een kabel te leggen voor uw TV-ontvanger. De Wifi-ontvanger van de Formuler Z8 heeft verbeterd bereik en heeft snelheden tot wel 1000 MB per seconde.
De Formuler Z8 heeft ook een nieuwe versie van de My TV online V2 app. Deze nieuwe app maakt het nog makkelijk om uw IPTV-functies te beheren via één platform. De Formuler Z8 heeft ook de snelste hardware. Met maar liefst 2GB RAM DDR 4 geheugen is er geen operatie te zwaar voor deze set-top box. Deze hardware maakt vloeiende 4K beelden met 60 FPS mogelijk voor deze ontvanger. Ten slotte ondersteund deze ontvanger ook 5.1 surround sound wat de ontvanger sterkt maakt op vrijwel alle fronten.
De Formuler Z8 is tot nu toe het meest complete apparaat van Formuler. En voor iets meer dan 100 euro heeft dit apparaat een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Er is op het moment geen ontvanger die ik aan zou raden boven deze IPTV box.
Plug and Play:
Een ontvanger van Formuler is makkelijk aan te sluiten. Er is alleen een stroomvoorziening nodig om het apparaat en batterijen voor de afstandsbediening en het apparaat is klaar voor gebruik. Extra functies kunnen worden geïnstalleerd via applicaties in de Google Play Store.
Opname en andere multimediafuncties:
U kunt opnemen met dit apparaat als u een massa opslag apparaat aansluit op uw ontvanger. De my TV online app heeft opties om dit makkelijk mogelijk te maken. Er zitten diverse USB 2.0 en 3.0 poorten waar u zowel een USB-stick of USB harddrive kan aansluiten om dit mogelijk te maken. Om “live” TV terug te spoelen en te pauzeren is ook een opslag apparaat nodig.
Conclusie:
Bent u op zoek naar een top-end IPTV-ontvanger die betrouwbaar en goed functioneert. Overweeg dan de Formuler Z8, of in ieder geval een apparaat van Formuler. Als ik zelf een ontvanger moet kiezen zal ik in ieder geval voor een apparaat van Formuler gaan. Wilt u een betere ontvanger dan bent u al snel het dubbele bedrag kwijt. Formuler is op het moment het merk wat wij bij Electro-sat het meest vertrouwen en wij merken dat dit ook geld voor de klanten. Natuurlijk is de keus aan u, en kunt u ook een van onze andere IPTV apparaten proberen.
Wat is IPTV?
Gepost op 26/06/2019
Introductie:
Mijn naam is Sven ik ben nu bijna een jaar werkzaam bij Electro-Sat in webdesign en web-onderhoud. Electro-Sat is een Satelliet en Elektronica leverancier die vooral IPTV ontvangers levert. Voordat ik bij Electro-Sat begon met mijn werkzaamheden had ik geen enkel verstand van de satelliet wereld. Ik heb enorm veel moeten leren de afgelopen maanden en besloot een blog te schrijven om op mijn voortgang te reflecteren. Ik denk ook dat deze blog informatief kan zijn voor mensen die nog niks weten van Satelliet en/of IPTV maar hier wel geïnteresseerd in zijn. Ik heb volgens mij een uniek perspectief omdat ik niet zo lang geleden nog niks van dit onderwerp af wist. Ik weet nog goed welk perspectief in had voordat ik over deze onderwerpen begon te leren en ben mij bewust van de veranderingen in mijn perspectief terwijl ik geinformeerd werd over dit onderwerp. In deze blog zal ik mijn best proberen te doen om wat meer achtergrondinformatie te geven over het onderwerp, mijn perspectief en de verandering over de afgelopen maanden te beschrijven en veelvoorkomende misconcepties te bespreken.
Mijn eerste ervaring met IPTV:
Ik ben in October 2018 begonnen als webdesigner bij Electro-Sat. Mijn werkzaamheden zijn om fouten en ongeregeldheden op onze websites te vinden en te verhelpen. Daarnaast update ik ook geregeld het productaanbod, onderhoud ik social media en los ik andere web-gerelateerde problemen op. Voordat ik begon bij Electro-Sat wist ik niks van satelliet of IPTV. Sterker nog, ik had niet eens een TV! en had er op dat punt ook al jaren geen een meer gehad. Ik was daarom ook totaal niet op de hoogte van wat er mogelijk was met huidige technologie om de TV kijkervaring te verbeteren.
Ik was hopeloos ongeïnformeerd. Naar mijn mening was TV een entertainment medium van de vorige generatie die met tijd vervangen zal worden door de computer. Ik hoor u al denken, wie heeft er nou geen TV? en hoe kijk je dan TV series, films of het nieuws? Dit zijn vragen die ik vaak kreeg in deze tijd. Al ongeveer 10 jaar kijk ik TV series en films via het internet. Hoofdzakelijk via Netflix en andere streaming services. Langzaam maar zeker ben ik steeds minder TV gaan kijken. Ik werd moe van het aantal reclames en de vaste programmering. En toen hart van Nederland films begon te onderbreken met het “nieuws’’ was dat voor mij de druppel. Ik heb nooit de bewuste keuze gemaakt om te stoppen met TV kijken, dit is gewoonweg zo gegroeid. Jarenlang heb ik geloofd dat TV geen toekomst had en dat ik nooit meer eigenaar zou zijn van een TV toestel.
Dit was mijn perspectief tot ongeveer 8 maanden geleden, totdat ik begon bij Electro-Sat.
Bij Electro-Sat was een van mijn eerste taken een aantal nieuwe producten op onze websites te zetten. Bij deze producten horen ook productspecificaties en een korte tekst waarin je het product introduceert aan de klant en de verkooppunten kort probeert te beschrijven. Dit is waar ik voor het eerst in aanraking kwam met IPTV ontvangers. Alle problemen die ik had met TV kijken werden in één keer opgelost door een apparaatje dat verkrijgbaar was voor nog geen 50 euro. Dit opende mijn ogen voor de potentie die IPTV werkelijk heeft, en ik ga mijn best doen om zo goed mogelijk te beschrijven waarom.
Waarom zou ik een IPTV Ontvanger aanschaffen?
IPTV staat voor Internet Protocol Television. Een IPTV ontvanger maakt essentieel een smart TV van uw reguliere Televisie.
Het apparaat sluit u aan op uw internet netwerk door middel van een wireless receiver of internet kabel. Vervolgens verbindt u dit apparaat met uw Televisie met een HDMi kabel. Het TV signaal wordt nu door de ontvanger opgehaald via uw internet connectie. Dit betekend dat u met het juiste abonnement toegang heeft tot alle zenders over de hele wereld! Zonder dat u daar een ingewikkeld satellietsysteem voor nodig heeft. Veel abonnementen hebben zelfs toegang tot duizenden zenders tegelijkertijd in één pakket voor een vast laag bedrag per maand. Dit is inclusief zenders waar extra voor betaald moet worden, zoals Film1. Dit is misschien al genoeg voor veel gebruikers om van satelliet over te stappen naar IPTV. Maar dit is pas het begin. IPTV heeft namelijk ook betere beeldkwaliteit en is stabieler dan elke andere manier van televisie kijken. Dit komt omdat internetverbindingen gemiddeld een stuk sneller en stabieler zijn dan satelliet of klassieke TV verbindingen.
Het beste komt nog. Als u een opslagapparaat zoals een USB stick of externe harde schijf aansluit op uw TV ontvanger heeft u ook de mogelijkheid om deze TV zenders te pauzeren, terug te spoelen en op te nemen. Ten slotte is het zelfs mogelijk om de internet connectie waarop de ontvanger is aangesloten los van het abonnement te gebruiken. Dit betekend dat u alles wat internet u brengt nu ook kan gebruiken op uw televisie. U kunt gebruik maken van de browser om zo het internet op te gaan.
U kunt de Google Play Store gebruiken om een oneindig assortiment aan apps te downloaden en te gebruiken. Speel dus de nieuwste games, bekijk het weer of browse op Facebook of Youtube. De mogelijkheden zijn letterlijk oneindig.
Conclusie:
Toen ik mij besefte wat er mogelijk was met IPTV, realiseerde ik mij ook hoe sceptisch het was om TV af te schrijven als een stervend medium. Ik ben tot inkeer gekomen en heb een nieuwe televisie met IPTV ontvanger aangeschaft. Dit terwijl ik al bijna 10 jaar niet meer in bezit was geweest van een TV toestel. Ik kijk nog steeds niet veel televisie, maar het heeft zijn rechts als meubelstuk in mijn woonkamer teruggewonnen. IPTV maakt televisie kijken een enkel possitieve ervaring en brengt TV kijken de moderne tijd in.
Wat zijn de verschillen tussen IPTV Ontvangers?
Gepost op 25/06/2019
Introductie:
Mijn naam is Sven en ik ben nu bijna één jaar werkzaam als webdesigner bij Electro-Sat. In mijn vorige blog heb ik het gehad over mijn ervaring als nieuwkomer in de satelliet en IPTV industrie. Verder heb ik meer informatie proberen te geven over IPTV in het algemeen en mijn persoonlijke ervaringen met dit onderwerp. Deze blog is bedoelt voor mensen die overwegen een IPTV of satelliet ontvanger aan te schaffen. Zodat u als klant makkelijker en beter geïnformeerd kan kiezen welke ontvanger het beste bij u past. In deze blog ga ik mijn best doen om u meer te informeren over de verschillende merken van IPTV ontvangers en verschillende specificaties en waar ze precies voor staan.
Verschillen tussen IPTV ontvangers:
Hoe kiest u een IPTV ontvanger die het best bij u past? Dat is een moeilijke vraag. Het eerste wat u zich af moet vragen is wat voor u belangrijk is. Om vervolgens op basis van uw verlangens een bijpassende ontvanger te zoeken. De meeste goede webshops hebben filteropties waarin u kan selecteren wat voor u belangrijk is. Op basis daarvan houdt u maar een kleine selectie ontvangers over.
Maar niet iedereen weet precies waar ze naar op zoek zijn. Daarom zal ik u zo goed mogelijk op deze punten proberen te informeren. Om het overzichtelijk te houden heb in de informatie opgedeelt in 3 categorien. Dit zijn: Specificaties, hardware en merken.
Specificaties:
De specificaties van een ontvangers zijn tevens de opties waar u op kan filteren op goed-gecategoriseerde webshops.
Er zijn een hoop specificaties die niet echt belangrijk zijn voor de gemiddelde gebruiker. Daarom heb ik geprobeerd de belangrijkste specificaties voor de gemiddelde kijker op een rijtje te zetten en uit te leggen.
Beeldkwaliteit:
Een van de belangrijkste specificaties is de beeldkwaliteit. De best verkrijgbare beeldkwaliteit op dit moment is 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixels).Deze beeldkwaliteit is snel de nieuwe standaard aan het worden maar zijn op het moment nog een stapje duurder dan andere HD IPTV ontvangers. Ook een belangrijk punt om op te letten is dat uw televisie in staat moet zijn om 4K beeldkwaliteit af te spelen. De meeste moderne televisie toestellen hebben deze optie wel, maar toestellen die meer dan een paar jaar oud zijn wellicht niet uitgerust met deze optie. Verder zijn ontvangers beschikbaar in Full HD 1080p (1920 x 1080 pixels) en HD 720p (1280 x 720 pixels ). Bijna alle televisies zijn compatibel met deze kwaliteit en de ontvangers zijn gemiddeld iets goedkoper dan 4K ontvangers.
Tuners:
Het volgende belangrijke punt is tuners. Een tuner is een manier om uw satelliet of kabel TV systeem aan te sluiten op uw IPTV ontvanger. Zodat u naast IPTV ook gebruik kan maken van uw huidige kabel en satelliet systeem. Er zijn 3 verschillende tuner types. DVB-C (Kabel) DVB-S (Satelliet) en DVB-T (Terrestrial). Voor de meeste mensen is een ontvanger met een kabel tuner (DVB-C) aan te raden. Zodat u uw oude TV aansluiting kan blijven gebruiken in combinatie met uw HD ontvanger.
Een ontvanger is niet gelimiteerd aan 1 Tuner. U kunt ook een ontvanger aanschaffen met zowel een satelliet en kabel tuner of een dubbele tuner met dezelfde aansluiting. Een extra tuner maakt een ontvanger wel een stukje duurder. Sommige high-end ontvangers hebben configureerbare opties in de product-selectie waarin u zelf uw tunertype kan selecteren.
Kaartlezer of CI Slot:
Veel oudere en sommige huidige TV abonnementen maken gebruik van smart-kaarten. Deze kaarten worden geleverd met TV abonnementen en kunnen gebruikt worden met ontvangers die een ingebouwde kaartlezer hebben.
USB Ports:
Bijna alle moderne ontvangers hebben 2 of meer USB poorten. Deze USB poorten kunnen gebruikt worden om opslagapparaat aan te sluiten zodat u programma’s kunt opnemen. Deze poorten zijn multifunctioneel en kunnen ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een Wifi ontvanger op aan te sluiten zodat u geen ethernet kabel hoeft aan te sluiten.
PVR:
Ontvangers met PVR kunnen programma’s opnemen, mits er een harde schijf of ander opslagapparaat is aangesloten.
Hardware:
De belangrijkste factor als het gaat om performance is de hardware die ingebouwd is in de ontvanger. Met name de hoeveelheid RAM en processorsnelheid. RAM geheugen bepaalt hoeveel programma’s de ontvanger tegelijk kan draaien.
Wilt u alleen maar TV kijken dan heeft u aan 256MB RAM geheugen genoeg. Wilt u het apparaat gebruiken als multimedia apparaat en wilt u bijvoorbeeld opnemen, 4K televisie kijken en tegelijkertijd op internet kunnen browsen? Dan raden wij aan om een ontvanger te kopen met 1GB of meer ram geheugen. De processor is als ware het brein van uw ontvanger.
Het stuurt de andere hardware aan en houdt zich bezig met de hoofdtaak van de ontvanger. De processor is dus het belangrijkste deel van uw ontvanger. Alle ontvangers hebben processors die snel genoeg zijn om 4K televisie af te spelen zonder problemen. Wilt u de ontvanger gebruiken om games te spelen? Dan raad ik wel aan een ontvanger met een redelijke processor te kopen.
Merken:
Er zijn verschillende merken TV ontvangers. Al deze merken hebben hun eigen filosofie over wat belangrijk is voor TV ontvangers. Ik heb deze merken proberen te categoriseren op de gemiddelde prijsklasse van ontvangers. Dit betekend niet dat desbetreffende merken niet ook ontvangers van andere prijsklassen leveren..
Budget ontvangers <70 euro:
Een populaire misconceptie is dat een budget ontvanger ook van lage kwaliteit is. Een budget ontvanger is aan te raden voor mensen die nieuw zijn als het gaat om IPTV en geen extra functies willen dan het kijken van TV. Budget ontvangers zijn meestal niet uitgerust met een tuner en niet in staat om 4K televisie af te spelen. De meest relevante leveranciers van dit soort ontvangers leveren zijn: Redline, Infomir en Blomc. Deze apparaten zijn meestal uitgerust met 256 of 512 mb ram geheugen en een geïntegreerde processor. Voor HD televisie is gelukkig ook niet meer dan dit nodig. Bij aanschaf kan een opslagapparaat kunt u meestal gewoon opnemen zelfs met een budget-ontvanger.
Mid Range ontvangers 70 tot 150 euro:
Deze categorie ontvangers zijn meestal wel in staat om 4K televisie af te spelen. Ook zijn Mid range ontvanger meestal uitgerust met een tenminste één satelliet of kabel tuner. Sommige ontvangers hebben zelfs twee tuners en kunnen dus zowel satelliet als kabel signalen ontvangen naast IPTV. Met deze ontvangers kunt u gebruik van apps en alles wat het internet te bieden heeft naast IPTV. Dit betekend ook dat er iets meer RAM geheugen nodig is om het apparaat vloeiend te kunnen blijven gebruiken. Tussen de 512 en 1GB is standaard voor ontvangers met deze functies. Deze ontvangers hebben soms de optie voor een ingebouwde harde schijf of extra tuner tegen een extra prijs. Vrijwel alle populaire merken hebben midrange ontvangers de meest noemenswaardige zijn: Formuler, Golden Interstar, Maxytec en Cobra.
High end ontvangers 150 euro+:
High end ontvangers hebben altijd de optie om 4K televisie af te spelen. Bij deze ontvangers heeft u de optie om tenminste één tuner naar keuze te laten inbouwen tot en met wel 8 tuners voor sommige apparaten. Ook heeft u de optie om een harde schijf te laten inbouwen voor een meerprijs. Daarnaast heeft u toegang tot internet en alle apps vanuit de app store op deze klasse ontvangers. Deze ontvangers zijn natuurlijk ook altijd in staat om op te nemen als er een harde schijf is ingebouwd. Ontvangers van deze prijsklasse hebben verder ook een multi-core processor en meer dan 1GB ram. Ontvangers van deze prijsklasse worden gemaakt door VU+ een Zuid-Koreaanse leverancier gespecialiseerd in digitale ontvangers.
Nawoord:
Ik hoop dat u nu een beter idee heeft waarop u moet letten bij het selecteren van uw ontvanger. Mocht u alsnog vragen hebben dan kunt u altijd bellen naar 036-20 23 023 of mailen naar info@electro-sat.nl. U kunt ook langskomen voor advies en een kop koffie bij een van onze 3 winkels in Almere, Amsterdam of België.
Pagina
- U lees momenteel pagina 1
- Pagina 2
- Pagina Volgende
Toon
per pagina