Beste Ontvangers

Inleiding:

Hallo, bedankt dat u nog steeds meeleest met mijn Blogs. Er zijn dit jaar weer veel verschillende ontvangers op de markt gekomen. 
Ieder merk probeert een eigen lijn aan 4K ontvangers op de markt te brengen en daarom komen er dit jaar extra veel ontvangers uit.
Dat brengt een vraag met zich mee die ik iedere dag wel een paar keer krijg: "Wat is uw beste IPTV ontvanger?". "Beste" is natuurlijk een relatief begrip, mijn antwoord is dan ook altijd wat is er voor U belangrijk aan de ontvanger? Hoevaak gebruikt u deze ontvanger? en heeft u een redelijk nieuwe Televisie? Wat de beste ontvanger is voor u is namelijk heel relatief aan hoe u de ontvanger gebruikt. 
Hoe u erachter komt welke ontvanger het beste is voor u, daar ga ik het in deze blog over hebben. 

Wat voor een gebruiker ben ik?

Iedere persoon gebruikt een IPTV ontvanger hoofzakelijk om IPTV zenders te ontvangen. Maar natuurlijk kan er met een IPTV Set-top box nog veel meer gedaan worden dan het kijken van televisie kanalen. Als verkoper probeer ik er dus achter te komen met wat voor een persoon ik te maken heb. Dat doe ik door middel van het stellen van verschillende vragen (Zie inleiding voor een voorbeeld). Op basis van die informatie, categoriseer ik mensen in de volgende groepen:

Intensieve gebruikers:

Deze gebruikers maken optimaal gebruik van alle functies van een IPTV ontvanger. Deze gebruikers hebben technisch erg veel kennis en gebruiken een IPTV ontvanger redelijk vaak op de hoofdtelevisie in het huishouden. Voor deze mensen raad ik een betrouwbare ontvanger aan met hoge hardware specificaties. Iets waar ik bijvoorbeeld niet zo goed op zal letten bij dit soort gebruikers is hoe makkelijk de setup van het apparaat is, of welk besturingssysteem er word gebruikt. De reden hiervoor is omdat mensen met ervaring vaak wel ervaring hebben met verschillende OS en het aansluiten van een apparaat.

Klikt deze beschrijving als u? Dan past een van de volgende ontvangers wellicht bij u:

- BuzzTV XR4000: Snelste hardware van alle ontvangers tot nu toe.
- Vu+ Duo: Dit is geen IPTV ontvanger, maar wel de beste kabel en satelliet ontvanger ontvanger op de markt
- Formuler Z8+: Vrijwel nooit defecten en zeer betrouwbaar.

Gemiddelde gebruikers:

De gemiddelde gebruiker heeft al eerder een IPTV ontvanger gehad, maar gebruikt de ontvanger hoofdzakelijk voor IPTV ontvangst.
Extra opties zoals applicaties en opnemen zijn voor de gebruikers vaak nog wel belangrijk. Maar bijvoorbeeld hardware specifcaties of een ander besturingssysteem dan Android/Linux word voor de gemiddelde gebruiker te diepgaand. Deze gebruikers kijken wel vaak op de woonkamer televisie met dit apparaat, dus 4K beeldkwaliteit is nog wel belangrijk. Dit type klanten raden wij meestal een betrouwbare plug and play* (makkelijk aan te sluiten) ontvanger aan. Ook is het belangrijk dat de ontvanger 4K beeldkwaliteit heeft met hardware die snel genoeg is voor 4K Televisie terwijl er gebruik word gemaakt van verschillende applicaties. 

Komt deze beschrijving u bekend voor? Bekijk dan de volgende ontvangers:

BuzzTV XR4000: Snelste hardware van alle ontvangers tot nu toe.
- Formuler Z7+ (5G)Formuler Z8+: Vrijwel nooit defecten en zeer betrouwbaar.
- Amiko A6; Nieuwste apparaat van het Nederlandse merk Amiko.

Budget gebruiker:

Een Budget gebruiker van IPTV abonnementen wil eigenlijk alleen maar TV kunnen kijken en opnemen, en niet betalen voor allerlij extra opties. Deze gebruikers willen een apparaat wat zeker een paar jaar meegaat dat makkelijk in gebruik is en zo goedkoop mogelijk. 
Deze gebruikers hebben soms baat bij een 4K ontvanger of hebben één of twee andere vereisten die zij wel vaak gebruiken. Veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn: Een kaartlezer, CI slot, Interne opslagruimte etcetra. 

- MAG 322: Verreweg ons meest populaire budgetapparaat van Infomir.
- Maxytec apparaten: Alle apparaten van deze series hebben een uitstekende prijs/kwaliteits verhouding.

Afwisselende gebruikers:

Deze gebruikers zoeken een extra ontvanger voor bijvoorbeeld op de slaapkamer of voor op vakantie. Dit betekend dat de ontvanger soms veel meer gebruikt word dan andere momenten. Bij deze type klanten is betrouwbaarheid het belangrijkst. Ook helpt het als er gebruik gemaakt kan worden van satelliet LNB aansluiting (In het geval van vakantie). 

- Formuler apparaten: Zeer betrouwbaar als tweede ontvanger voor bijvoorbeeld op de slaapkamer.
- Infomir apparaten: Makkelijk op te zetten, goedkoop om te vervangen en repareren
- Hybride apparaten: Apparaten die te gebruiken zijn voor zowel IPTV als andere doeleinden. 

Elke gebruiker heeft natuurlijk andere eisen, desniettemin helpt het om mensen te categoriseren zodat niet elk gesprek erg lang is.