Formuler Besturingssystemen en Interface

Inleiding:

Elk systeem heeft een ander besturingssysteem en interface ontwerp. De meeste ontvangers hebben een Android of Linux besturingsysteem. En de meeste besturingsystemen proberen ongeveer hetzelfde te doen als een vooraanstaand merk zoals Formuler. Interface design daarintegen is bij elk merk anders. Vandaag ga ik het hebben over verschillende besturingssystemen en interfaces en hoe deze onderling van elkaar verschillen.

Besturingssystemen:

Formuler heeft door de jaren heen de standaard voor IPTV ontwikkeld. 95% van alle ontvangers hebben twee verschillende operating systems; Android en Linux. De meeste ontvangers draaien op Android omdat deze open source software makkelijk te configureren valt naar individuele doeleinden. Dit besturingssysteem is bekend omdat het ook de standaard  is voor de meeste mobiele telefoons en developers. Android is dus het meest voorkomende besturingsysteem voor zowel mobiele telefoons en ontvangers.

Android heeft als grootste voordeel dat het voor developers makkelijk is om mee te werken. Werken met Android is gratis en ondersteuning is makkelijk te vinden. De ontwikkelings voorwaarden zijn ook veel minder streng dan als bijvoorbeeld Apple of Linux. Dit maakt het makkelijker om een applicatie goedgekeurd te krijgen en bestaande software te gebruiken voor nieuwe content. Dit alles heeft als gevolg dat de Android app store (Google Play) het grootste en goedkoopste app aanbod heeft.

In principe is er met Linux hetzelfde mogelijk als bij Android. Applicaties zoals Youtube en Netflix zijn meestal wel beschikbaar, maar andere minder bekende applicaties wellicht niet.

Interface Design:

De interface van een apparaat is gebasseerd op het bestruingsysteem. De meeste Android apparaten hebben een zelf ontworpen interface gebasseerd op een standaard Android template. Op deze manier kan het merk en extra opties verwerkt worden in het bestaande design. Dit heeft als nadelig gevolg dat wisselen van merk vervelend kan zijn, omdat opties eneens op een andere plek kunnen staan dan u als gebruiker bekend staat.
De meeste merken proberen een voorbeeld te nemen aan sterke gevestigde merken zoals Formuler. Dit betekend dat veel interfaces wel op elkaar lijken, maar net iets anders functioneren en opties net ergens anders geplaatst hebben.

Ik raad aan om te beginnen bij een vertrouwd merk zoals Formuler of Zgemma, deze bedrijven hebben al jaren een groot marktaandeel als het gaat om IPTV ontvangers en de interfaces zijn universeel uitwisselbaar met andere merken op kleine verschillen na. Het is veel makkelijker om van Formuler naar een ander merk te wisselen dan van bijvoorbeeld Maxytec naar Formuler.

Formuler:

Formuler is een van de grootste merken aan IPTV ontvangers. Formuler is ook een van de meer high-end merken die budget hebben gehad om een interface te ontwerpen die de nieuwe standaard heeft gevormd voor veel Android-ontvangers. Veel merken heb dit design inmiddels overgenomen en aangepast voor hun eigen merken. Formuler is daarom een goed instapmerk voor nieuwe gebruikers van IPTV.

Formuler levert producten in heel Europa en overziet het productieproces van begin tot einde. Formuler levert naast IPTV producten ook satelliet en OTT ontvangers. 

Conclusie:

Interface en besturingssystemen lijken veel op elkaar, maar kunnen voor veel frustatie zorgen als bij aankoop van een apparaat van een merk. De meeste merken hebben de interface van de producten ontworpen door te kijken naar grotere merken zoals Formuler  Bent u een ervaren gebruiker? Dan is het geen probleem om even te zoeken naar een optie die u gewend bent. Als nieuwe gebruiker zal ik in het begin bij hetzelfde bekende merk blijven.