Formuler Z8

Introductie:

Mijn naam is Sven van Electro-Sat en welkom terug in mijn 12 de blog. Vandaag wil ik het hebben over een redelijk nieuw product namelijk de Formuler Z8. De meeste blogs gaan over algemene onderwerpen zoals IPTV, Satelliet TV of Camera beveiliging. Het voordeel hiervan is dat ik makkelijk een grote groep mensen kan informeren over een bepaald onderwerp, maar geen specifieke informatie kan verlenen over bepaalde producten en merken.

Over het merk Formuler:

Formuler is een van de markleiders als het gaat om IPTV-ontvangers op de Europese markt.

Dit betekent dat veel andere merken kijken naar Formuler apparaten en proberen te kopiëren wat dit merk doet. Formuler specialiseert zich in development, design, productie en ondersteuning van digitale TV-ontvangers. Dit merk heeft een zeer breed assortiment aan zowel compacte producten als standaard ontvangers met IPTV-mogelijkheden. Formuler richt zich vooral op de Europese markt en heeft zich gevestigd als een van de meest populaire merken van Europa door de hoge kwaliteit van de producten. Daarnaast heeft Formuler zowel kabel, territoriale en satelliet ontvangers met IPTV mogelijkheden met OTT en Vod services. Formuler heeft een enorm aanbod aan productenlijnen en komt elk jaar met een verbeterde versie van elk model. 

Wat is er nieuw met de Formuler Z8:

De Formuler Z8 ondersteund 4K (2160p) Beeldkwaliteit op 60 FPS (Frames per second) met VP9. De Formuler Z8 heeft toegang tot een onbeperkt aantal applicaties via de Google Play Store. Bekijk bijvoorbeeld video’s op YouTube of Netflix, browse social media via Facebook of speel de nieuwste games. Natuurlijk kan er ook opgenomen worden en kan live TV worden gepauzeerd of teruggespoeld. Deze ontvanger werkt op Android 7, dit besturingssysteem is bekend als het meest populaire besturingssysteem voor mobiele apparaten en is zeer intuïtief in gebruik. De Formuler Z8 heeft zeer goede Wifi wat het niet langer noodzakelijk maakt om een kabel te leggen voor uw TV-ontvanger. De Wifi-ontvanger van de Formuler Z8 heeft verbeterd bereik en heeft snelheden tot wel 1000 MB per seconde.

De Formuler Z8 heeft ook een nieuwe versie van de My TV online V2 app. Deze nieuwe app maakt het nog makkelijk om uw IPTV-functies te beheren via één platform. De Formuler Z8 heeft ook de snelste hardware. Met maar liefst 2GB RAM DDR 4 geheugen is er geen operatie te zwaar voor deze set-top box. Deze hardware maakt vloeiende 4K beelden met 60 FPS mogelijk voor deze ontvanger. Ten slotte ondersteund deze ontvanger ook 5.1 surround sound wat de ontvanger sterkt maakt op vrijwel alle fronten.

De Formuler Z8 is tot nu toe het meest complete apparaat van Formuler. En voor iets meer dan 100 euro heeft dit apparaat een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Er is op het moment geen ontvanger die ik aan zou raden boven deze IPTV box.

Plug and Play:

Een ontvanger van Formuler is makkelijk aan te sluiten. Er is alleen een stroomvoorziening nodig om het apparaat en batterijen voor de afstandsbediening en het apparaat is klaar voor gebruik. Extra functies kunnen worden geïnstalleerd via applicaties in de Google Play Store.

Opname en andere multimediafuncties:

U kunt opnemen met dit apparaat als u een massa opslag apparaat aansluit op uw ontvanger. De my TV online app heeft opties om dit makkelijk mogelijk te maken. Er zitten diverse USB 2.0 en 3.0 poorten waar u zowel een USB-stick of USB harddrive kan aansluiten om dit mogelijk te maken. Om “live” TV terug te spoelen en te pauzeren is ook een opslag apparaat nodig.

Conclusie:

Bent u op zoek naar een top-end IPTV-ontvanger die betrouwbaar en goed functioneert. Overweeg dan de Formuler Z8, of in ieder geval een apparaat van Formuler. Als ik zelf een ontvanger moet kiezen zal ik in ieder geval voor een apparaat van Formuler gaan. Wilt u een betere ontvanger dan bent u al snel het dubbele bedrag kwijt. Formuler is op het moment het merk wat wij bij Electro-sat het meest vertrouwen en wij merken dat dit ook geld voor de klanten. Natuurlijk is de keus aan u, en kunt u ook een van onze andere IPTV apparaten proberen.