IPTV Merken en de voordelen van ieder merk.

Introductie:

Er zijn veel verschillende merken van IPTV ontvangers en elk merk heeft zo zijn voor en nadelen. Daarnaast heeft elk merk ook weer andere specificaties en kan het makkelijk zijn om door de bomen het bos niet meer te zien. Ik werk nu bijna een jaar met TV elektronica en heb nu een goed beeld bij alle voor en nadelen van bekende merken. In deze blog zal ik proberen uit te leggen welke merken goed zijn bevallen en welke merken er tegen zijn gevallen.

Waar moet ik op letten?

Het is niet makkelijk om gelijk te weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een ontvanger. Om dit makkelijk te maken heb ik wat belangrijke punten met uitleg geschreven voor u om te overwegen.

Weet waar je voor betaald:

Het meest belangrijke om op te letten als u op zoek bent naar een ontvanger is dat u niet betaald voor features of specificaties die u niet gebruikt. De meeste leveranciers proberen apparaten interessanter te maken voor klanten door zoveel mogelijk opties toe te voegen.
De meeste opties zoals beeldkwaliteit, internet en applicaties zijn handig voor iedereen. Maar andere opties zoals dual tuner of playback opties heeft u alleen nodig als u ook daadwerkelijk gebruik maakt van deze opties. Maak voor uzelf dus een korte lijst met punten die u sowieso verwacht van uw ontvanger en betaal niet voor opties die u toch niet gebruikt.

Zorg dat u een fabrikant kiest die bij u past:

Dit klinkt misschien raar, maar ik zal uitleggen wat ik hiermee bedoel. Sommige leveranciers zoals Zgemma of Redline richten zich vooral op de markt van het midden oosten en noord Afrika. Dit heeft als gevolg dat deze apparaten vaak zonder of met onvertaalde instructies wordt geleverd. Voor de ervaren gebruiker is dit vaak geen probleem, maar voor nieuwe gebruikers kan dit veel problemen opleveren. Merken die veel ervaring hebben met de europese markt zijn Formuler, Vu+, Canal Digitaal en Cobra.

Kies voor een betrouwbare ontvanger:

Wij staan achter alle ontvangers die wij verkopen, helaas zijn niet alle ontvangers van dezelfde kwaliteit. Onze budgetontvangers zijn prima geschikt voor mensen die gebruik maken van HD-TV en wat features zoals apps. Als u 4K TV wilt kijken, wilt opnemen, pauzeren en gebruik wil maken van multimedia, dan raad ik aan om een mid-range ontvanger te kopen in de prijsklasse van rond de 100 euro. Voor veeleisende gebruikers die bijna elke feature gebruiken die techniek mogelijk maakt zijn er de top-end ontvangers. Deze ontvangers zijn duurder dan 150 euro en kunnen oplopen tot wel 500 euro.

Plug en play / configuratie:

De meeste apparaten hebben een korte setup of configuratie die in een paar stappen te voltooien zijn. Andere apparaten werken zelfs zonder enige configuratie. Er zijn ook een paar merken zoals Zgemma en Redline die niet per se instructies leveren en waarbij de installatie ook wat extra moeite kost. U kunt ons altijd bellen op 036-2023023 of even mailen op info@electro-sat.nl voor hulp bij het installeren. Maar mocht het uw eerste IPTV ontvanger zijn, dan kan dit best vervelend zijn.

Conclusie:

De gemiddelde gebruiker zal ik altijd een ontvanger van Formuler of Vu+ aanraden. Dit zijn mid to high-end ontvangers die technisch het meest betrouwbaar zijn en vrijwel noot een defect vertonen. Dit is voor mij als gebruiker en leverancier het belangrijkst. Daarnaast hebben formuler apparaten de meest nieuwe features en een engelstalige handleiding.