Wat u kunt verwachten van ontwikkelingen van TV-ontvangers in 2020?

Inleiding:

Allereerst een gelukkig nieuwjaar voor al onze klanten en bezoekers! Wij van Electro-Sat hopen van 2020 ons beste jaar te maken. Er zijn een hoop ontwikkelingen waar wij dit jaar enthousiast over zijn. Afgelopen jaar hebben de meeste merken de overstap gemaakt naar 4K apparaten. Dit betekend dat de beeldkwaliteit tegenover 2019 gemiddeld tot 4 keer beter is dan voorheen! Deze blog is bedoeld om u te informeren over de technologische ontwikkelingen die wij voorzien dit jaar, en hoe deze techniek wordt gebruikt voor ontvangers dit jaar.

Technologische ontwikkelingen van ontvangers:

4K Beeldkwaliteit:
2019 is het jaar dat vrijwel elk merk van ontvangers is gekomen met een betaalbare ontvanger met 4K beeldkwaliteit. De bekende merken zoals Formuler en Vu+ hadden al een uitgebreid assortiment aan 4K ontvangers. De standaard is in 2019 ligt nog steeds op 1080P HD kwaliteit, maar zal dit jaar zeker veranderen naar 4K. De kwaliteit van 4K zal ook verbeteren. Nu hebben veel goedkopere merken een valse 4K compressie oplossing, bijvoorbeeld: Interlaced of FPS-caps. Compressie 4K zal langzaam maar zeker verdwijnen en vervangen worden door true 4K apparaten.

Ontvangers voor Netflix, HBO en andere streaming services:
Streaming services groeien ongelofelijk hard. Zowel Disney en Apple zijn net een streaming dienst begonnen en Netflix is inmiddels al groter dan Hollywood. In 2020 verwacht ik dat veel meer ontvangers zich gaan focussen op het maken voor ontvangers die speciaal gemaakt zijn voor streaming diensten. Er zijn inmiddels al een paar ontvangers zoals de Amiko A6 die dit principe hanteren. Maar de huidige apparaten houden meestal alleen rekening met Netflix. Ik verwacht dat in 2020 er ontvangers komen die speciaal gemaakt zijn om samen te werken met streaming services.

Hardware upgrades:

Om betere beeldkwaliteit en meer opties mogelijk te maken, zullen ontvangers dit jaar met meer RAM-geheugen en betere processors uitgerust worden. Ik verwacht ook meer 6K en 8K ontvangers, maar de opkomst van deze ontvangers hangt af van de kwaliteit van televisies en mogelijke hardware oplossingen. Het duurt in mijn mening nog wel een paar jaar voordat alle hardware hier klaar voor is.

In conclusie denk ik dat dit jaar er meer gewerkt wordt aan alles om beeldkwaliteit heen. Bijvoorbeeld: Geluid, gebruiksvriendelijkheid, software (interface) en applicaties.

Electro-Sat in 2020:

Service:
Electro-Sat heeft ook een hoop goede voornemens voor 2020! Allereerst willen wij onze service verbeteren.
Dit houdt in dat reparaties sneller worden uitgevoerd, klanten sneller met de juiste informatie worden voorzien en wij onze service nog meer betrouwbaar maken.

Satelliet groothandel:

Naast Electro-Sat hebben wij ook een site voor dealers, genaamd satellietgroothandel.nl. Dit jaar gaan we deze site compleet herbouwen en verhuizen naar Magento2. Onze groothandel webshop is al een tijdje toe aan vernieuwing en dit jaar gaan we daar zeker aan werken.

Electro-Sat:
Voor Electro-Sat gaan wij werken aan het werven van nieuwe klanten, wij proberen het aantal organische bezoekers omhoog te krijgen door onze site doeltreffender in te richten.

Conclusie:

Ik hoop dat u zich iets beter geïnformeerd voelt over de richting die technologie in gaat slaan in 2020 en wat wij als bedrijf zelf van plan zijn in dit jaar. Natuurlijk gaan dingen soms niet volgens plan en worden er misschien nieuwe ontwikkelingen gedaan die alles veranderen dit jaar. Maar zoals het er nu voor staat zijn wij helemaal klaar voor 2020! U ook?